Centerhul

Når du skal nye eller brugte fælge til din bil, er der nogle forskellige faktorer som du skal holde øje med. En af dem er centerhul eller kaldes nav, som du kan læse mere om her på siden. I almindelige tale, vil du ofte se centerhullet på fælge skrevet med et tal og et "Ø" til sidst f.eks. 66,6Ø.

Fælgens centerhul er en af de vigtige faktorer når det vedrører fælge til din bil. Centerhullet afgør nemlig om fælgene kan sidde på din bils nav eller ej. 

Alufælge

Når det kommer til alufælge og dens centerhul, så er det ikke så vigtigt at fælgens centerhul er præcist det samme som din bils nav, men det derimod vigtigt at den blot er større end din bils nav. 
F.eks. hvis din bil er en Volkswagen Polo 2015, så er din bils nav 57,1Ø. Hvis du så finder nogle fælge som har større centerhul end 57,1, så kan du stadig godt bruge fælgene. Det er dog anbefalet på det kraftigste at du køber centreringsringe som går fra fælgens centerhul til din bils nav.
F.eks. fælgene har centerhul på 66,6Ø, så skal du have centreringsringe fra 66,6Ø-57,1Ø. 
Uden centreringsringe og hvis centerhullet er for stort, vil fælgene blive båret af boltene, hvilket er risikabelt.

Stålfælge

Når det kommer til stålfælge er det vigtigt at stålfælgens centerhul er ens med din bils nav, hverken større eller mindre. 

Her adskiller stålfælge sig fra alufælge, da med alufælge kan man anvende centreringsringe og dermed bruge fælgene. Det kan du desværre ikke med stålfælge. Det skyldes bla. opbygning af stålfælgene.