Guide til ”prøve” uden brud på returretten

Først og fremmest, så takker vi hos Cph Wheels, at du har valgt at handle hos os. Når vi siger at vores kunder er vores første prioritet, så mener vi det også! Derfor har vi udarbejdet denne guide så du kan komme godt videre med dine nye fælge.

Vi dobbelt tjekker altid før vi bekræfter ordren om de valgte fælge passer til den oplyste bil. Vi anvender adskillige databaser, hvor vi krydstjekker den oplyste bils specifikationer. Selvom vi dobbelttjekker, kan man aldrig udelukke at der opstår fejl ift. fitment af fælgene. Databaserne opdateres løbene men der kan være oplysninger i databaserne som kan være misvisende, hvorfor vi har udarbejdet denne guide, så du altid kan sikre dig at dine nye fælge passer til din bil, uden at du gør brud på returretten.


*VIGTIGT*
Som det første når du får fælgene, skal du kontrollere for synlige fragtskader på fælgene. Hvis der er fragtskader skal dette reklameres til fragtkurer. 
Efterfølgende skal du kontrollere om fælgene er lige og drejer lige rundt. Hvis der skulle være nogle problemer eller at fælgene er ovale, skal du sende en mail hurtigst muligt hvor du gør os opmærksom på dette. Hvis fælgene ikke er monteret med dæk, kan du anvende returretten. Har du derimod allerede fået monteret dæk selv, så er det en reklamationssag, da fælgene ikke længere anses som nye jf. vores handelsbetingelser. 
Et komplet sæt købt hos Cph Wheels gennemgår ovenstående procedure før du får dem. 
Hvis alt er ok, kan du efterfølgende anvende guiden forneden for at tjekke pasformen på dine nye fælge :)


Forbrugeraftaleloven § 19 giver således forbruger 14 dages returret (fortrydelsesret), hvilket også fremgår af vores handelsbetingelser. Vi følger selvfølgelig lovgivning og giver alle vores kunder 14 dages returret på alle vores varer.

Forbrugeraftaleloven § 24, stk. 5, beskriver hvordan en forbruger kan hæfte for eventuelle forringelser af varens værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på.Lovgivning er en bred lovgivning som omfavner nærmest alt internethandel. Fælge er en vare af en art, som forringes ekstremt i værdi, hvis der påføres skader under montering. For at fastslå varens art og egenskaber (pasform til bilen), har du som kunde, muligheden for at prøvemontere fælgene.

Som det fremgår af vores handelsbetingelse jf. Forbrugeraftaleloven, så betragtes fælge som har været monteret med dæk, som brugte og dermed kan returretten ikke anvendes.

Vi anbefaler at hvis du ønsker prøvemontere fælgene, så at du både prøver på for- og bagaksel.

Du kan enten vælge selv prøvemontere fælgene uden dæk eller hos en mekaniker.


Fremgangsmåden

1. Hæv bilen fra jorden og afmontere de gamle hjul

2. For at undgå ridser rundt om hullerne til bolte, anbefaler vi at du anvender en top med plastkappe. Undgå at anvende elektrisk eller luft værktøj til montering! Men derimod en simpel momentnøgle eller topnøgle.

3. Sæt nu den nye fælg på bilens nav og spænd en bolt/møtrik af gang.

4. De fleste værksteder har nogle træplader til at ligge under fælge-brønden, således at bilen kan sænkes på jorden igen, uden at fælgkanten rammer jorden.

Dette er dog ikke nødvendigt for at se hvorvidt fælgene passer til din bil eller ej og der udover også frarådet, da hvis træpladen ikke ligges korrekt, kan det resultere i at bilens vægt ender på fælgkanten, som forsager ridser og hakker!

Prøvemontere du dem selv og ikke har erfaring med det ovenstående, anbefaler vi på kraftigste at du blot beholder bilen i luften og tjekker hvorvidt fælgen passer til din bil.I tilfælde af fælgene ikke passede til din bil bedes du skrive en e-mail til info@cphwheels.dk, hvor du beskriver problemet og gerne med billeder, da vi kan opdatere vores database, således vi ikke begår samme fejl igen.

I tilfælde af fælgene ikke passede, kan du anvende din returret og skal sendes tilbage til Cph Wheels. Du vil få refunderet det beløb tilbage som du betalte, hvis fælgene ikke har nogle skader eller ridser, som forsager værdiforringelse.

I tilfælde af fælgene har fået skader, vil Cph Wheels vurdere hvor værdiforringelsen og du vil kun modtage en del af beløbet retur.

I nogle tilfælde kan fælgene havde fået så store skader, at den betragtes brugt og dermed kan returretten ikke anvendes.

Hvis du uenig med Cph Wheels, så indgår vi gerne i en dialog, hvor vi fremlægger vores begrundelse for vurdering og hvis du ønsker at klage, skal det ske til Center for klageløsning.